Therese

Transitie Brandweer Veiligheidsregio Brabant Zuidoost

By Nieuws

Transitie Brandweer Veiligheidsregio Brabant Zuidoost

Afgelopen week heb ik de leiding bij de Brandweer Veiligheidsregio Brabant Zuidoost van de afdeling repressie (incidentbestrijding) mogen begeleiden. Er is een transitie in volle gang.

Een transitie is een verandering, dat weten we.
Een verandering in een organisatie, die vaak veel voeten in de aarde heeft. Een proces wat niet zomaar klaar is. Dat vraagt meebuigen, loyaliteit en soms risico nemen.
‘Gaat dat, wat bedacht is, werken?’
‘Welke betekenis geven we eraan?’
‘Het is soms zo fijn, als het blijft hoe het was. Waar gaan we naar toe?’
Iets ouds afsluiten, iets verliezen, loslaten en in het onwetende stappen. De dialoog écht aangaan met elkaar en vanuit daar elkaar weer opnieuw ontmoeten.

Met trots werd er hardop gezegd dat nu we na een jaar terugkijken, de spannende keuzes goed zijn gemaakt.
Er is een hecht team ontstaan vanuit veiligheid en vertrouwen.
Het is goed om te zien dat, wanneer iets aandacht krijgt, groeit.
Elkaar op zo’n team-dag weer scherp houden, waarnemen, met respect elkaar ontmoeten. Voorbij het wij-zij denken.
Dit laat zien dat schouders eronder zetten, lef hebben om het anders te doen, openstaan voor elkaar, een goed resultaat biedt. Opnieuw verbindt.
Goed bezig met elkaar.

Theresetijdvoorverandering

Een nieuw jaar opent nieuwe deuren!

By Nieuws

In de eerste plaats ben ik dankbaar voor al het vertrouwen wat mijn klanten mij afgelopen jaar hebben gegeven.

In een jaar van verwarring, onrust en verbinding opnieuw uitvinden, ben ik blij dat ik ondanks alles een mooi jaar heb gehad.

Nieuwe klanten, mooie samenwerkingen en waar ik bedrijven verder kon ondersteunen. Een jaar waar mijn deur open is gebleven en waarin 2021 de deur openstaat voor iedereen die vooruit wil!

In februari starten wij de training: Spanning/ Ontspanning

In april starten wij de training: Wijsheid in leiderschap

Verder alle vragen rondom coachen staan centraal.

Hoe ga jij vooruit in 2021?

 

20-03-2020 Trainingen, activiteiten, nieuws en trends.

By Nieuws

En dan is het Lente. Een lente, die in 2020 anders start, dan wij wensen en verlangen. De straten leger, de deuren, die op slot gaan.  Wat brengt het ons, is mijn vraag. Een waarschuwing, die we al lang hebben gehad en waar wij zo goed in zijn, om dit alles te negeren. Verstandigheidstijd, bezinningstijd, ruimte-tijd, creatieve-tijd. Kortom; een andere tijd, een tijd, waarin samenzijn op andere manieren betekenisvol is. Samenzijn vraagt van ons, om op een zinvolle wijze ermee om te gaan.

Ik blijf in mijn praktijk coachen en overleggen met anderen. Skypen, Zoom en andere digitale verbindingen zijn door de situatie nu meer dan welkom! En aanbevolen!

Ik steun de ander en ik vind het bijzonder om elkaar te ontmoeten. De andere invulling van mijn werk en de beleving daarvan voelt als zeer waardevol.

Mooie resultaten!

By Nieuws

Momenteel ben ik druk bezig met de begeleiden van een team logopedie. Afgelopen vrijdag heeft dit team een positieve accreditatie binnen en dat is een heel mooi resultaat. Dit mooie resultaat, maakt mij als coach ook blij!